2 Lucruri de luat în considerare atunci când utilizăm instrucțiuni explicite

Cum oferim instrucțiuni și informații studenților atunci când învață informații noi sau complexe joacă un rol cheie în învățarea lor. Este mai bine să fie un „ghid pe partea” sau profesorii ar trebui să ia în scenă și să dea instrucțiuni explicite? Este chiar posibil să aveți un scurt răspuns simplu la această întrebare sau trebuie să fie luați în considerare o serie de factori?

Am explorat câteva studii fascinante și am identificat câțiva factori cheie care ar putea merita să fie luați în considerare …

Rezervați atelierul științei profesorului de învățare

Instrucțiuni explicite și învățare bazată pe anchetă

Instrucțiunea explicită este atunci când un profesor oferă instrucțiuni clare și specifice elevilor cu privire la modul de finalizare a unei sarcini sau a unei misiuni. Cercetările sugerează că oferirea de instrucțiuni explicite ale elevilor este o strategie de predare foarte eficientă care poate spori învățarea și înțelegerea elevilor (atât de mult încât un studiu recent a fost intitulat „Impactul dramatic al instrucțiunilor explicite asupra învățării cititului într -un nou sistem de scriere”).

De obicei este observat în contrast cu învățarea bazată pe anchetă. Avocații învățării bazate pe anchetă indică uneori modul în care unele dintre cele mai mari descoperiri științifice ale omenirii au venit ca urmare a anchetei/îndrumări minime-credeți că Newton descoperind gravitația când a văzut un măr căzând dintr-un copac sau „eureka” al lui Archimedes în momentul baie. Din păcate, acest tip de abordare: a) durează mult timp (a fost nevoie de sute de ani ca omenirea să -și aștepte să -și facă descoperirile) și b) au fost probabil la niveluri de geniu.

Cercetarea care susține instrucțiuni explicite

De exemplu, într -un studiu, studenții au trebuit să creeze experimente științifice din care se poate stabili o relație de cauză și efect. Cercetătorii au comparat instrucțiunile explicite cu învățarea descoperirii. Ei au descoperit că elevii au învățat semnificativ mai mult atunci când li s -a oferit instrucțiuni explicite în comparație cu momentul în care au luat parte la învățarea descoperirii.

Alte cercetări au susținut, de asemenea, ideea că instrucțiunea explicită este mai eficientă decât învățarea descoperirii. Un studiu sugerează că atunci când elevilor li s -a oferit exemple lucrate, o formă de instrucțiuni explicite, s -au comportat mai bine la testele de matematică după ce au finalizat mai puține probleme de practică. De asemenea, au finalizat testul mai repede, cu mai puține greșeli și cu mai puține îndrumări din partea profesorului lor.

Un alt studiu sugerează că atunci când studenților de drept li s -a oferit fișe de lucru cu un număr optimizat de pași cu privire la modul de pregătire a unui motiv, au depășit studenții care nu au primit o foaie de lucru.

În general, cercetările au constatat în mod constant că instrucțiunea explicită este o strategie de predare extrem de eficientă pentru îmbunătățirea învățării elevilor pe o gamă largă de subiecte și subiecte.

2 Lucruri de luat în considerare cu instrucțiuni explicite

În ciuda eficacității instrucțiunilor explicite, ca întotdeauna, există context și nuanță de luat în considerare. Două domenii merită luate în considerare:

Nivelul cursantului

Primul lucru de luat în considerare atunci când utilizați instrucțiuni explicite este nivelul de învățător. Efectul de inversare a competenței se bazează pe ideea că începătorii nu învață la fel cum fac experții. Pentru novici, învățarea informațiilor noi poate fi extrem de intimidantă și uneori copleșitoare, deoarece nu au propriile scheme extrem de dezvoltate pe care să se bazeze.

Din acest motiv, începătorii trebuie să se simtă susținuți în clasă, astfel încât să nu intre în suprasarcină cognitivă atunci când încearcă să înțeleagă noi concepte și subiecte. O modalitate de a vă asigura că este prin furnizarea de novici cu instrucțiuni explicite, cercetările care sugerează că acest lucru poate îmbunătăți drastic învățarea.

Pe de altă parte, experții au cunoștințe bazate pe scheme, care îi ghidează prin sarcini cu mai puțin nevoie de sprijin extern. Dacă li se oferă instrucțiuni explicite în plus, va exista o suprapunere a informațiilor între schemele și experiențele personale ale experților și instrucțiunile explicite. Resurse suplimentare de memorie de lucru vor fi necesare pentru a descifra cele mai bune informații de utilizat, ceea ce poate duce la suprasarcină cognitivă și să încetinească procesul de învățare.

Destul de contraintuitiv, acest lucru înseamnă că cea mai bună modalitate de a dezvolta studenți independenți experți nu este de a oferi studenților mai multe sarcini independente. În schimb, poate fi mai bine să le oferiți instrucțiuni foarte explicite, iar apoi, în timp, estomparea treptat a sprijinului pe măsură ce competența lor se dezvoltă. Așadar, pentru a dezvolta experți, s -ar părea că nu ar trebui să avem doar elevii noștri „gândiți ca un expert”.

Tipul de sarcină

O lucrare recentă a instruit elevii să sorteze mental articole în categorii, folosind unul dintre cele două tipuri diferite de sarcini:

Sarcini bazate pe reguli-Acestea sunt sarcini simple și logice. De exemplu, toate formele albastre trebuie să fie plasate în grupul 1, toate formele roșii din grupa 2 și toate formele galbene din grupul 3.

Sarcini de integrare a informațiilor-acestea sunt sarcini mai complexe care necesită integrarea diferitelor tipuri de informații simultan, cum ar fi învățarea unei limbi.

Studenți în fiecare dintre aceste două gnull

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.