Flying High: Călătorie prin stadionul Mercedes-Benz

Viitoarea casă a Atlanta Falcons și Atlanta United este programată să se deschidă pe 30 iulie. Coloana, Suites Loge Infused și arhitectură tehnologică fibră-la-margine, punctul său de vedere și programarea „Fan First” va oferi următorul design renumit al industriei? Rapoartele Jared Frank ale ALSD (Asociația directorilor de suite de lux).

Mersul pe coridoarele largi, dar, dar șerpuite, ale stadionului Mercedes-Benz, necesită o navigare diferită în fiecare zi. Astăzi, un zid care nu a fost acolo ieri ne blochează calea. Ar trebui să găsim o cale nouă în jurul acestui progres.

Transpirațiile de beton, siguranța noastră Googles ceață în aerul rece și umed. Sub nori grei, ierniți, un stup de activitate zboară în jurul călătoriei noastre de pălărie. Cincisprezece sute de albine lucrătoare se îndoaie metalul în fagurele de fagure niciodată nu au mai fost văzute pe piața locației. Macarale, dintre care două sunt printre cele mai mari macarale de crawler din lume, ridică fabricările distincte și le plantează printre o pădure de oțel cu acoperiș fix.

Un total de șase macarale ridică astăzi locul de muncă, cel mai mic număr de macarale în luni. Pe măsură ce Domei Georgia se pregătește pentru demolarea sa, la 84 de metri distanță, Mercedes-Benz Stadium intră în ultima sa întindere de construcție. Unele spații sunt deja perforate, inclusiv unele standuri de concesiune și apartamente.

Scott Jenkins, director general la Mercedes-Benz Stadium și Ghidul de călătorie al ALSD pentru ziua respectivă, a declarat:

Este interesant să vezi unele dintre aceste lucruri să se apropie de linia de sosire. Între acum și aproximativ șase luni, vom vedea că va ajunge la final.

Programată acum pentru o deschidere din 30 iulie, locul de aproape două milioane de metri pătrați va găzdui până la 80.000 de fani pentru doi chiriași de ancoră-Falconii din Atlanta din NFL și franciza MLS-Expansion Atlanta United-precum și o gamă de evenimente majore, inclusiv foarte castron liii.

Dar orice conducere spre zona finală este atrăgătoare cu numeroase starturi și opriri. Progresul nu se mișcă niciodată în linie dreaptă.

Elemente arhitecturale semnătură
Acum înflorirea din centrul orașului Atlanta este o structură cu aspect iconic, progresivă și perspectivă în ceea ce privește proiectarea și tehnologia sa, și una destinată să servească drept simbol internațional pentru statul Georgia și orașul Atlanta. Aceste indicii inițiale au venit direct de la Arthur Blank, proprietarul și președintele AMB Sports & Home Entertainment – compania -mamă a Falcons și Atlanta United.

Bill Johnson, SVP și principalul de design la Hok Sports + Recreation + Entertainment, își amintește semințele designului său imaginativ:

Când am intrat cu acest concept în procesul de interviu, Falconii aveau să -l iubească, fie aveau să -l urască. Nu va fi la mijloc. Ne -am învârtit pentru garduri ca să zic așa. Și a îndeplinit o mulțime de preconcepții [Arthur Blank] despre ceea ce a dorit să fie proiectul.

Din ideea inițială a ieșit o teză conform căreia energia fotbalului și a fotbalului este concentrată în centru, rezultând renumitul acoperiș Oculus, care amintește de panteonul roman. De asemenea, inspirat de logo -ul Falcons și de culorile echipei, Johnson a creat geometria exterioară fascinantă a clădirii.

Johnson a spus:

A fost ceva despre aripile Falconului în zbor pe care mi -a plăcut foarte mult. Și așa ne -am gândit la suprapunerea formelor și formelor care ar arăta ca aripa unui Falcon.

Combinând oculusul cu inspirațiile aripii Falconului, Johnson a creat în continuare un proiect de sistem retractabil pentru acoperișuri retractabile-o plecare grozavă de la modelele ușoare de un singur panou sau bi-parting, de obicei, care încadrează locuri de sport și divertisment pentru casă, deoarece a explicat:

Ne -am gândit la ceea ce ar concentra de fapt energia la mijloc, să pară mișcare, să arătăm ca o aripă de șoim în zbor și am venit cu ideea că sistemul de acoperișuri se poate reloca într -un mod radial, departe de centru. Aceasta a devenit inspirația pentru piele și pentru materiale, pentru vasul de ședere și totul a urmat cu adevărat această idee.

Oculus și acoperiș operabil
Conceput mai întâi ca o deschidere circulară, geometria sistemului de acoperișuri a fost simplă. Opt segmente congruente cu mișcare congruentă s -ar reuni cu ușurință pentru a închide acoperișul. Dar după ce proiectele stadionului au fost rafinate, cercul s -a întins la un oval, introducând variabile complicante. Acum, piesele variază ca formă și dimensiune, iar relocarea ușor mai rapidă sau mai lentă pe distanțe puțin mai lungi sau mai scurte decât celelalte.

Tehnologia încercată și adevărată ghidează roțile și piesele, dar dezvoltarea mecanizării sistemului de acoperișuri, dezvoltată de UNI-Systems cu sediul în Minneapolis, este un lucru pe care industria nu l-a mai văzut niciodată. Fiecare piesă de puzzle cantilevered are șase bogi de conducere care au fiecare două motoare de 7,5 cai putere pentru un total de 96 de motoare.

Unii din presă și -au exprimat probleme cu privire la dacă sistemul mecanic va aduce cu succes cele opt componente ale sistemului de acoperișuri la D la DEliver O clădire impermeabilă așa cum a fost planificat. HOK nu împărtășește aceste preocupări, în calitate de Mac McCoy, SVP și director de management de proiect la HOK Sports + Recreation + Entertainment, a sfătuit:

Nu suntem preocupați în niciun fel despre mecanizare. Acest lucru a fost încercat și dovedit.

O etapă semnificativă a fost obținută în decembrie, când elementul de semnătură al stadionului Mercedes-Benz a fost centrat. Turnurile de acțiune au fost reduse în jos, iar 36 de milioane de kilograme de oțel cu acoperiș fix au scăzut de 22 de centimetri așa cum a fost planificat, s-a așezat și s-a sprijinit.

McCoy a spus:

Aceasta este o sărbătoare pentru toată lumea, deoarece asta presupune că lucrurile pot începe să se demobilizeze și să se mute din castron, deschizând imobiliare, astfel încât să poată termina bolul de nivel inferior.

Jenkins a adăugat:

[Acoperișul] era spaghete. Între cantitatea de macarale, cantitatea de oțel și turnurile de țărmuri, părea destul de haotic. Pentru a șterge acest lucru și a vedea priveliștea, este într -adevăr destul de dramatic.

Cu zona de lucru acum, de acumularea turnurilor de acțiuni, componentele porțiunii de sistem de acoperișuri operabile, cunoscute sub numele de „petale” (cum ar fi petalele unei flori), sunt acum puse împreună pe podea. Odată instalate, cele opt piese în formă de triunghiulară se vor deschide și se vor închide în aproximativ zece secunde. Redarea video afișează sistemul de acoperișuri înflorit într -o mișcare circulară, dar acest aspect este o iluzie optică. Triunghiurile, de fapt, relocarea pe o linie dreaptă.

Jenkins a spus:

[Acoperișul] a fost cea mai semnificativă provocare înțeleaptă în construcție. Acum că este acolo, ne simțim grozavi în ceea ce privește impulsul pe care îl avem în restul proiectului pentru a -l aduce la linia de sosire.

Talo Board
Cele 18.000 de tone de armături de oțel cu acoperiș fix de 70 de metri înălțime care susțin sistemul de acoperișuri operabile și sarcinile structurale generale, de asemenea, se apropie de ceea ce va fi cea mai mare tablă de scor din lume și își vor crea forma distinctă. Mercedes-Benz Stadium s-a asociat cu Daktronics pentru a crea 60.000 de metri pătrați (58 de metri înălțime cu 1.100 de metri liniari) de placă LED, supranumit tabloul Halo, care aliniază circumferința semnăturii clădirii Oculus chiar sub linia acoperișului.

Johnson a sfătuit:

Când am mers la toate aceste probleme pentru a crea o deschidere în centru și energie în centru și un sistem de acoperișuri care se îndepărtează de centru, ultimul lucru pe care am vrut să -l facem a fost să -l conectăm cu o placă convențională.

Ideea s-a abătut rapid de la punerea unui tablou în centrul de sub Oculus în jurul acelei deschideri cu o experiență de 360 de grade. Într-un cuvânt, tabloul Halo este uriaș-la fel de înalt ca o clădire cu cinci etaje și aproximativ 600 de tone. Trecerea de la redare la realitate este un vizual care scade maxilarul.

Fereastră spre oraș
„Pielea” clădirii este alcătuită din mai multe sisteme de panou metalic, glazură și cea mai mare instalație din lume a tetrafluoroetilenei de etilenă cu o singură membrană (ETFE).

ETFE este un plastic robust, ușor, care aruncă murdărie și oferă transparență în locul sticlei. Designerii pot introduce un frit (o serie de puncte) pe material pentru a -i proteja pe patroni de la soare. Pe stadionul Mercedes-Benz, ETFE pe laturile de sud și vest ale clădirii are o opacitate de 70% până la 80%.

Pe măsură ce fanii se relocă în legătură cu clădirea, frit se dizolvă. Pe laturile de nord și de est, ETFE este limpede și de 16 etaje înălțime, oferind fanilor cu vederi extraordinare asupra orizontului din Atlanta, de la centrul orașului până la centrul orașului până la Buckhead, prin ceea ce se numește „fereastra către oraș”.

Eficienta energetica
Stadionul Mercedes-Benz urmărește pentru a deveni primul stadion profesionist care a fost certificat LEED Platinum. Calitățile de eficiență includ o investiție substanțială în energia solară. În total, vor fi implementate 4.000 de panouri solare, producând 1,6 megawati de energie regenerabilă. Aproximativ 30% mai puțină energie va fi necesară de la rețea pentru a alimenta stadionul.

Din punct de vedere al apei, Mercedes-Benz Stadium va folosi aproximativ jumătate din H2O decât clădirea comună. La fața locului, un sistem de captare a apei de ploaie care include o boltă de furtună de 1,1 milioane de galoni alimentează o cisternă de 680.000 de galoane pentru a fi utilizată pentru turnul de răcire și pentru a iriga peisajul locului.

Cel mai bun sau nimic: precum sloganul de marketing al mărcii sale de nume, Mercedes-Benz Club și AMG Lounge este cea mai bună destinație premium din noua clădire, cu 30.000 de metri pătrați de spațiu interior și terasa de 60 de curte pe teren.

Facilitate polivalentă
Alături de cei doi chiriași de ancoră, stadionul Mercedes-Benz va fi acasă la un calendar complet al evenimentelor. Pentru a susține cele mai semnificative evenimente mari, 2.700 de scaune telescopice retractabile sunt amplasate în vasul superior. Odată cu apăsarea unui buton, capacitatea se extinde până la 80.000 pentru evenimente majore, cum ar fi Campionatul Național al Playoff -ului de fotbal din 2018, foarte bolul LIII în 2019, finalul masculin al NCAA în 2020 și Jocurile Campionatului SEC până în 2027.

Stând în campusul Congresului Mondial din Georgia, la distanță de mers pe jos până în centrul orașului Atlanta și la hotelurile și facilitățile sale, Mercedes-Benz Stadium este de așteptat să fie o gazdă constantă de mari evenimente înughout durata de viață a clădirii.

Atlanta United de la Major League Soccer a cunoscut o cerere fără precedent, cu 22.000 de bilete de sezon vândute și alpinism. Capacitatea stadionului Mercedes-Benz se va micșora la 40.000 de oameni pentru meciurile MLS prin blocarea volumului bolului superior cu un sistem de perdele. Între timp, suprafața de joc se va extinde datorită scaunelor telescopice suplimentare, permițând un teren de fotbal de dimensiuni FIFA.

Calea (și prețul) progresului
Programat inițial pentru o deschidere din martie 2017, construcția stadionului Mercedes-Benz de 1,5 miliarde de dolari SUA a rămas în spatele programului inițial, în mare parte datorită complexității cubului Rubik a designului structural al acoperișului.

Din cauza întârzierii, Atlanta United nu va începe să joace sezonul său inaugural MLS în stadionul Mercedes-Benz, în schimb, în schimb, în stadionul Bobby Dodd din Georgia Tech, până când panglica va fi tăiată în casa sa permanentă.

Nu vor fi afectate jocuri Falcons, pretemporană sau sezon regulat. AMB Sports & Home Entertainment va plăti toate depășirile costurilor și chirii din cauza Georgia Tech.

Deși suboptimal, este prețul progresului în acest caz. După ce ne-am șters ochelarii de siguranță cu ceață în timp ce vizităm stadionul Mercedes-Benz la începutul acestei ierni, se pare că răbdarea pentru progresul neliniar va fi răsplătită, deoarece președintele AMB Sports & Home Entertainment, Rich McKay, a sfătuit:

Ceea ce face ca acest proiect să fie distinct este domeniul de aplicare și dimensiunea și lățimea viziunii. Va crea un produs complet diferit decât ați văzut înainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.